پیمایش فیلبند به الیمستان
حرکت از فیلبند آغاز میشود و شما را از طریق کوههای جنوبی چلاوه به امامزاده قاسم و سپس از طریق جنگل به الیمستان میرساند. این مسیر از لحاظ پیمایشی حدود 24 کیلومتر طول دارد و شیب زیادی را شامل نمیشود همچنین دو چشمه فصلی در مسیر وجود دارد که میتوان از آب آنها استفاده کرد. با یک شب مانی در محلی مناسب به دنبال طی این مسیر، لذت بردن از مناظر اطراف بخصوص دماوند، رستم چال و نمای زیبای جنگلهای سنگچال و چلاو خواهیم بود.
پوشش گیاهی
به دلیل سرمای شدید پاییز و زمستان، درختان رشد چندانی در فیلبند ندارند. از درختان تنها گونههای سیاهریشه مانند آلوچه ترش، زرشک کوهی و انگور کوهی (به گویش محلی: گالش انگیر) و نیز درخت ون درآن میرویند. کشت درختانی چون گردو، فندق، سیب و آلبالو ناموفق بوده است و رشد اندکی دارند.
پوشش جانوری
منطقه چلاو دارای سه اقلیم جنگلی، مرتعی و کوهستانی است که پوشش گیاهی از ارتفاع 900 متر تا بالاترین ارتفاع آن به سه هزار متر می رسد. این منطقه دارای جنگل میانبند و بالابند که از نظر گونههای جانوری شاخص آن گوزن مارال، شوکا، پلنگ، خرس قهوهای، گرگ، قرقاول و سایرگونههای خزری است. همچنین با توجه به وجود درختانی چون راش، ممرز، افرا و بلوط در منطقه بالابند چلاو و وجود درختان خزانکننده چون زرشک و آلوچه در ارتفاعات بالاتر از 2500 حیواناتی چون کبک دری و کل بز زیست میکنند.
در منطقه جنگلی چلاو شوکا زندگی میکند، بزرگترین شوکا 25 ساله و زیستگاه اصلی آنها شمال ایران است، هرچند در غرب کشور در منطقه آرام آرات و ارسباران نیز حضور داشتند که نسل آنان انقراض پیدا کرد و در حال حاضر بهترین زیستگاه آنها جنگلهای شمال ایران است.