قله پهنه حصار

قله پهنه حصار

پهنه حصار یا پهن سار قله ای‌ست بربلندای دشتی کوهستانی و مرتفع درارتفاع 3375 متری برای رسیدن به این دشت کوهستانی که در ارتفاعات شمال غرب تهران واقع شده می توان از روستاهایی که در شرق ، جنوب و غرب قله پهن حصار واقع است ، اقدام به صعود نمود.

اسامی این روستاها به شرح زیر است ؛

-سنگان و کشار ، جاده کن – سولقان
-واریش و وِردیج ، جاده وردآورد کرج
-کُندر- چاران و خور ، جاده چالوس

در اطراف این دشت ، قلل کوتاه تری نیز وجود دارد که به فاصله کمی از قله اصلی پهنه حصار قرار گرفته اند که عبارت اند از :

بارو ، چشمه شاهی و کُندر البته با اسامی دیگری که در برخی منابع ذکر شده اند در بین این قلل و در کف دشت پهنه حصار امام زاده ای با نام بی بی زرین قمر در ارتفاع حدود 3150 متری قرارگرفته است.

کوه پهنه حصار چندین مسیر صعود دارد. مبدا مسیر آبشار سنگان در بالادست روستای سنگان حدود ۲۲۵۰ متر ارتفاع دارد و متداول ترین مسیر صعود به قله پهنه حصار است. مبدا مسیر صعود از روستای خور حدود ۲۴۰۰ متر ارتفاع دارد و ساده ترین مسیر صعود به قله پهنه حصار محسوب می شود بخصوص که دارای جاده خاکی تا ارتفاع ۲۸۰۰ نیز می باشد و حتی می توان در فصول گرم سال، صعود ساده تری نیز داشت. مسیرهای صعود از جبهه جنوبی شامل مسیر صعود از روستای واریش و مسیر صعود از روستای کندور از توابع کرج با نزدیک به ۱۴ کیلومتر طول، مسیرهای سخت تری هستند زیرا علاوه بر حدود ۱۲۰۰ تا ۱۴۰۰ متر افزایش ارتفاع ناچارید از قله چشمه شاهی یا دامنه آن نیز عبور کنید بنابراین معمولا یک شبمانی در میانه مسیر منطقی تر است.

بهترین جاهای دیدنی دامنه ها و کوهپایه های کوه پهنه حصار و اطراف آن کجاست؟

آبشار سنگان، آبشار خور، پیست اسکی خور و مجسمه های سنگی روستای واریش، امامزاده بی بی زرین قمر و دشت پهنه حصار

درجه سختی صعود به قله پهنه حصار چقدر است؟

کوه پهنه حصار را از مسیرهای مختلف و متنوعی می توان صعود کرد و وجود جاده های خاکی و آفرود در امتداد برخی از این مسیرها امکان صعود را باز هم ساده تر می کند. بنابراین درجه سختی برنامه متوسط تا سخت و مناسب برای افراد با توانایی پیمایش در طبیعت از ۵ کیلومتر تا ۲۸ کیلومتر در مسیرهای ناهموار طبیعت مانند پاکوب و مسیرهای دارای شیب است.

فاصله تهران تا مبدا صعود قله پهنه حصار در مسیرهای مختلف با ماشین چقدر است؟

فاصله زمانی تهران تا روستای سنگان با ماشین سواری و از طریق جاده آسفالت حدود نیم ساعت است. برای این مسیر تقریبا ۱۷ کیلومتر را باید طی کنید. از سنگان تا مبدا مسیر پیاده روی و صعود کوه پهنه حصار بر حسب شرایط وسیله نقلیه شما باید ۵ تا ۷ کیلومتر جاده خاکی را طی کنید که زمانی بین ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت بر حسب سرعت نیاز دارد.

فاصله زمانی تهران تا روستای واریش با ماشین سواری و از طریق جاده آسفالت کمتر از ۴۰ دقیقه است. برای این مسیر تقریبا ۲۵ کیلومتر را باید طی کنید. می توانید از واریش صعود خود را شروع کنید و یا اینکه ۲.۵ کیلومتر جاده خاکی را تا سد واریش و مبدا مسیر پیاده روی و صعود کوه پهنه حصار طی نمایید که زمانی حدود ۱۵ دقیقه بر حسب سرعت نیاز دارد.

فاصله زمانی تهران تا روستای خور و پیست اسکی خور با ماشین سواری و از طریق جاده آسفالت حدود ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه است. برای این مسیر تقریبا ۶۵ کیلومتر را باید طی کنید. می توانید از خور صعود خود را شروع کنید و یا اینکه ۳ تا ۴ کیلومتر جاده خاکی را تا ارتفاعات بالاتر و ابتدای مسیر پیاده روی و صعود کوه پهنه حصار طی نمایید که زمانی کمتر از نیم ساعت بر حسب سرعت نیاز دارد.

فاصله زمانی کرج تا مبدا مسیر پیاده روی و صعود کوه پهنه حصار در انتهای روستای کندور نیز با ماشین سواری و از طریق جاده آسفالت کمتر از یک ساعت است. برای این مسیر بیش از ۵۰ کیلومتر را باید طی کنید. می توانید از کندور صعود خود را شروع کنید و یا اینکه ۲.۵ کیلومتر جاده خاکی را تا کنار سد در ارتفاعات بالاتر و ابتدای مسیر پیاده روی و صعود کوه پهنه حصار طی نمایید که زمانی حدود ۱۵ دقیقه بر حسب سرعت نیاز دارد.

بهترین زمان و فصل صعود به قله پهنه حصار چه موقع است؟

آب و هوای پهنه حصار در فصول بهار، پاییز و تابستان برای صعود عالی است. پهنه حصار معمولا زمستانی سرد و پر برف دارد به طوری که آبشارهای خور و سنگان در دامنه آن یخ می بندند. با وجودی که مناظر سپید کوهستان و دیدن آبشارهای یخ زده، صعود زمستانه به پهنه حصار را نیز جذاب می سازد اما هوای سرد و شرایط سختی را باید تحمل کنید. صعود پهنه حصار در اوایل بهار ترکیبی از مناظر زیبای کوهستان و دمای خوب است. در مجموع از اواخر فروردین تا اوایل پاییز صعود به قله پهنه حصار دلچسب است اما نیمه دوم بهار متعادل ترین دما وجود دارد ضمن اینکه در بهار چشمه ها در بهترین شرایط خود هستند و اگر قصد صعود دو روزه و شبمانی در مسیر را داشته باشید بهترین زمان می باشد. برای صعود تابستانه به پهنه حصار صبح زود برنامه را شروع کنید تا وقتی هوا گرم تر می شود به ارتفاعات رسیده باشید.

 

برچسب ها: آبشار خور, آبشار سنگان, پهنه حصار, پهنه سار, چشمه شاهی, خور, طبیعتگردی, قله بارو, قله پهنه حصار, کوهنوردی, گلوچاک

مطالب پیشنهادی دیگر:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

پنج − سه =

keyboard_arrow_up