12 حقیقت جالب درباره قله کلیمانجارو
در این مقاله 12 حقیقت جالب در مورد بام آفریقا فهرست شده است که شما را شگفت زده خواهد کرد.
آنچه در این مقاله خواهید خواند
- 1. کوه کلیمانجارو یکی از هفت قله
- 2. کلیمانجارو به تنهایی ایستاده است.
- 3. کلیمانجارو در خط استوا قرار دارد
- 4. سه مخروط آتشفشانی کلیمانجارو را ایجاد کرده اند
- 5. کلیمانجارو نمرده است. خوابیده است
- 6. هیچ کس معنی واقعی “کلیمانجارو” را نمی داند.
- 7. اولین صعود بیش از یک قرن پیش بود
- 8. نیمی از افرادی که کلیمانجارو را امتحان می کنند شکست می خورند
- 9. ورزشکاران نخبه کلیمانجارو را بسیار سریع صعود کرده اند
- 10. پیر و جوان کلیمانجارو را فتح کرده اند
- 11. سفر به قله مانند رفتن از خط استوا به قطب جنوب است
- 12. قرار است کلاه یخی کلیمانجارو ناپدید شود
1. کوه کلیمانجارو یکی از هفت قله
قله کلیمانجارو بلندترین کوه آفریقا است که آن را به یکی از هفت قله از بلندترین قلل هفت قاره که معروف به Seven Summits است، تبدیل کرده است. در اینجا هفت عکس از بالا به پایین آمده است.
آسیا: اورست (29035 دقیقه/8850 متر)
آمریکای جنوبی: آکونکاگوا (22834 دقیقه/6960 متر)
آمریکای شمالی: دنالی (20310 دقیقه/6190 متر)
آفریقا: کلیمانجارو (19340 دقیقه / 5895 متر)
اروپا: البروس (18513 دقیقه/5642 متر)
اقیانوسیه: هرم کارستنز (16023 دقیقه/4884 متر)
کلیمانجارو که سادهترین قله از هفت قله در نظر گرفته میشود، هم برای کوهنوردان با تجربه و هم برای ماجراجویان بسیار محبوب است. برای بالارفتن از این قله هیچ مهارت فنی یا تجهیزاتی مانند طناب ، کرامپون یا تبر یخ مورد نیاز نیست. بنابراین این قله بیشتر پیاده روی دارد و صعود سختی ندارد . اکثر کوهنوردانی که به کلیمانجارو صعود کردند تجربه کوهنوردی یا کوله گردی قابل توجهی ندارند.
2. کلیمانجارو به تنهایی ایستاده است.
کلیمانجارو نه تنها بلندترین قله آفریقا، بلکه بلندترین کوه آزاد جهان است . این قله که نقطه اوهورو نام دارد، ۵۸۹۵ متر (۱۹۳۴۱ فوت) بالاتر از سطح دریا قرار دارد.
بیشتر کوه های مرتفع بخشی از رشته ها هستند، مانند رشته کوه هیمالیا در کوه اورست . اینها در فرآیندی به نام تکتونیک صفحه ای تشکیل می شوند. در زیر زمین، پوسته زمین از صفحات تکتونیکی متعددی تشکیل شده است. این صفحات از ابتدا به دلیل فعالیت های زمین شناسی در حال حرکت بوده اند.
هنگامی که صفحات به یکدیگر فشار می آورند، لبه ها مچاله می شوند و صفحات سنگی را مجبور به ورود به هوا می کنند. این کوه ها به عنوان کوه های چین شناخته می شوند و رایج ترین نوع کوه هستند.
یک رشته کوه بلوک گسل زمانی ایجاد می شود که یک گسل (ترک) در پوسته زمین، بلوک های سنگی را بین دو صفحه تکتونیکی به سمت بالا هل دهد. بلوک های بلند شده به کوه های بلوکی تبدیل می شوند.
کوه های آزاد مانند کلیمانجارو معمولاً نتیجه فعالیت های آتشفشانی هستند . کوه های آتشفشانی زمانی تشکیل می شوند که سنگ های مذاب فوران می کنند و روی سطح انباشته می شوند.
3. کلیمانجارو در خط استوا قرار دارد
خط استوا خطی خیالی است که شمال و جنوب را تقسیم می کند. از مرکز زمین می گذرد و آن را به نصف تقسیم می کند.
خط استوا مقدار زیادی تابش خورشیدی متفاوت از بقیه سیاره دریافت می کند. آب و هوای استوایی تقریباً در طول سال ثابت است. الگوهای غالب در اینجا گرم و مرطوب یا گرم و خشک است.
کوه کلیمانجارو تنها 330 کیلومتر از خط استوا در تانزانیا فاصله دارد. زمانی که کاوشگران اولیه گزارش دادند که یخ در بالای کلیمانجارو دیدهاند، مردم آن را باور نمیکردند، زیرا فکر میکردند که غیرممکن است که یخ تا این حد به خورشید سوزان نزدیک شود. اکنون دانشمندان بر این باورند که یخچال های طبیعی در دوران یخبندان زمین کوچک شده و دوباره رشد کرده اند.
4. سه مخروط آتشفشانی کلیمانجارو را ایجاد کرده اند
همانطور که در بالا ذکر شد، کلیمانجارو از فعالیت های آتشفشانی تشکیل شده است. با این حال، این کوه زمانی دارای سه مخروط آتشفشانی بود – کیبو، شیرا و ماونزی .
- کیبو (19340 دقیقه/5895 متر)
- Mawenzi (16,893’/5,149 متر)
- شیرا (13000 دقیقه/3962 متر)
کیبو بلندترین مخروط و همچنین مخروط مرکزی است. این جایی است که قله کلیمانجارو قرار دارد. 460000 سال پیش شکل گرفت.
ماونزی قلهای است صخرهای که بعد از کیبو و کوه کنیا (12549/3825 متر) سومین قله مرتفع آفریقا است. مناظر خوبی از Mawenzi در مسیرهای Rongai و Northern Circuit خواهید داشت.
شیره دیگر قله نیست. تخمین زده می شود که ارتفاع آن قبل از فروپاشی حدود 16000 فوت بوده و فلات شیره را در سمت غربی کوه ایجاد کرده است. مسیرهای ماچامه، لموشو و شیرا از این ویژگی عبور می کنند.
5. کلیمانجارو نمرده است. خوابیده است
کوه کلیمانجارو یک آتشفشان استراتو است – نام یک آتشفشان بسیار بزرگ که از خاکستر، گدازه و سنگ ساخته شده است. Shira و Maunzi آتشفشان های خاموش هستند، به این معنی که هیچ فعالیتی در زیر مخروط ها وجود ندارد. به طور خلاصه، عرضه گدازه آنها قطع شده است.
با این حال، کیبو یک آتشفشان خاموش در نظر گرفته می شود. ممکن است دوباره فوران کند! اگر آتشفشانی در 10000 سال گذشته فوران نکرده باشد خاموش تلقی می شود، اما دانشمندان معتقدند دوباره فوران خواهد کرد.
آخرین فوران بزرگ 360000 سال پیش بود. آخرین حرکت 200000 سال پیش بود. گودال خاکستر یک پیاده روی دو ساعته رفت و برگشت از مرتفع ترین کمپ، کمپ کراتر است. کسانی که از گودال خاکستر دیدن می کنند با بوی گوگرد از گدازه های آتشفشان استقبال می کنند.
6. هیچ کس معنی واقعی “کلیمانجارو” را نمی داند.
منشا نام کلیمانجارو مشخص نیست.
کاشفان اروپایی تا سال 1860 این نام را برگزیدند و گزارش دادند که «کلیمانجارو» نام سواحیلی کوه است. اما طبق نسخه 1907 دایره المعارف Nuttall ، نام کوه “Kilima-Njaro” بود که از کلمه سواحیلی “Kilima” به معنی ” کوه ” و کلمه Chagga “Njaro” به معنای ” سفیدی ” تشکیل شده است.
میسیونر آلمانی یوهان لودویگ کراف در کتاب “مشکل های تبلیغی” خود (1860) می نویسد: “سواحیلی های ساحل، کوه برفی را کلیمانجارو، “کوه عظمت” می نامند. همچنین ممکن است به معنای «کوه کاروانها» باشد (کلیما – کوه؛ کاروانهای جارو)، نقطه عطفی برای کاروانها که از دور در همه جا دیده میشود، اما ساکنان جگا آن را کیبو، «برف» مینامند.
احتمال دیگر این است که کلیمانجارو تلفظ اروپایی عبارت KiChagga به معنای “ما نتوانستیم از آن صعود کنیم” باشد.
7. اولین صعود بیش از یک قرن پیش بود
کوه کلیمانجارو برای اولین بار در سال 1889 توسط زمین شناس آلمانی هانس مایر، کوهنورد اتریشی لودویگ پورچلر و راهنمای محلی یوهانی کینیالا لاووو صعود شد.
در اولین تلاش مایر در سال 1887، او به پایگاه کیبو رسید، اما مجبور شد دور بزند. او با دیوارهای ضخیم برف و یخ مواجه شد و هیچ وسیله ای برای برف و یخ سنگین نداشت.
او تلاش دوم را در سال 1888 انجام داد، اما شکست خورد. اما این از کوه ها نبود، بلکه به این دلیل بود که مایر توسط مردم محلی به عنوان بخشی از شورش ابوشیری، زمانی که اعراب و سواحیلی علیه بازرگانان آلمانی جنگیدند، دستگیر و زندانی شد. وی پس از پرداخت دیه آزاد شد.
مایر سرانجام در سال 1889 موفق شد. تیم پشتیبانی او شامل یک راهنما، دو رهبر قبیله محلی، 9 باربر و یک آشپز بود. آنها به قله در حاشیه جنوبی دهانه رسیدند. مسیر Marangu از نزدیک اولین مسیر Meyer را در بالا و پایین کلیمانجارو دنبال می کند.
8. نیمی از افرادی که کلیمانجارو را امتحان می کنند شکست می خورند
در حال حاضر حدود 30000 نفر در سال از کلیمانجارو صعود می کنند. اگرچه اثبات نشده است، اما اغلب گزارش شده است که 50 درصد از کوهنوردان شکست می خورند . این شگفتآور است زیرا کلیمانجارو در مقایسه با سایر کوهها به عنوان قلهای دشوار در نظر گرفته نمیشود. به هر حال، این یک اوج فنی نیست و نیازی به توانایی های مافوق بشری برای افزایش آن ندارد.
چرا بسیاری از مردم شکست می خورند؟ بیشتر به دلیل بیماری ارتفاع است . مردم در انتخاب مسیر اشتباه می کنند. بسیاری از کسانی که شکست می خورند، مسیر Marangu را انتخاب می کنند که کوتاه ترین مسیر (پنج روز رفت و برگشت) به قله است. با این حال، بهترین راه برای صعود استفاده از یک مسیر طولانی تر برای کمک به سازگاری است.
علاوه بر این، بسیاری از افرادی که از کلیمانجارو صعود می کنند، اولین بار کوله گردی می کنند. آنها از نظر داشتن تجهیزات مناسب، انجام تمرینات کافی و استخدام یک سرویس راهنمای معتبر، آمادگی کافی برای صعود خود را ندارند.
9. ورزشکاران نخبه کلیمانجارو را بسیار سریع صعود کرده اند
صعود به کلیمانجارو با سرعتی انجام شده است که شما را شگفت زده خواهد کرد. سریع ترین صعود و فرود کلیمانجارو توسط کارل اگلوف سوئیسی تنها در 6 ساعت و 42 دقیقه در سال 2014 انجام شد.
چه طور ممکنه؟ ورزشکارانی که صعودهای سریع از کوههای مرتفع را انجام میدهند، قبل از تلاش به خوبی با ارتفاع سازگار شدهاند. آنها روزها یا هفته های زیادی را در ارتفاعات سپری کرده اند تا آماده شوند. بنابراین خطر بیماری حاد کوهستان از بین می رود.
برخی دیگر از دستاوردهای قابل توجه عبارتند از صعود دونده اسپانیایی کوهستان کیلیان جورنت به قله اوهورو تنها در 5 ساعت و 23 دقیقه و 50 ثانیه در سال 2010.
آن ماری فلامرزفلد آلمانی با صعود به قله در 8 ساعت و 32 دقیقه و رسیدن به قله در مجموع 12 ساعت و 58 دقیقه در سال 2015 رکورد سریع ترین صعود و فرود توسط یک زن در کلیمانجارو را در اختیار دارد.
رکورد سریعترین صعود بدون کمک (به این معنی که کوهنورد غذا، آب و لباس خود را حمل می کرد) متعلق به تانزانیایی Simon Mtuy است که در سال 2006 در 9 ساعت و 19 دقیقه به قله صعود کرد و برگشت.
10. پیر و جوان کلیمانجارو را فتح کرده اند
هر کس با درجه مناسبی از آمادگی جسمانی می تواند از کلیمانجارو صعود کند. در اینجا اثبات است.
مسن ترین فردی که موفق به صعود کلیمانجارو شده، زن آمریکایی 89 ساله آن لوریمور است که توسط Ultimate Kilimanjaro® رهبری می شود. او رکورد جهانی را در سال 2019 از دکتر فرد دیستلهورست گرفت که هنگام صعود 88 ساله بود.
جوانترین فردی که به کلیمانجارو صعود کرده است کوالتان تانر آمریکایی است که در سن شش سالگی در سال 2018 به قله صعود کرده است. جوانترین دختری که به قله صعود کرده است اشلین ماندریک است که همچنین شش ساله بود که این شاهکار را انجام داد و این عنوان را دور از مونتانا کنی کشتی گرفت. هفت
حداقل سن برای صعود به کلیمانجارو 10 سال است، اما مقامات پارک برای کودکانی که تجربه قابل توجهی در کوهنوردی دارند استثنا قائل می شوند.
11. سفر به قله مانند رفتن از خط استوا به قطب جنوب است
هنگام صعود به کلیمانجارو، کوهنوردان پنج منطقه اکولوژیکی متمایز را در مسیر خود به سمت قله تجربه خواهند کرد. این شامل:
- بوشلند/منطقه کشت شده: 2600′-6000’/800-1800 متر
- منطقه جنگل بارانی: 6000-9200’/1800-2800 متر
- منطقه هیث/مورلند: 9200′-13200’/2800-4000 متر
- منطقه کویر آلپ: 13200-16500’/4000 متر تا 5000 متر
- منطقه قطب شمال: 16500’+/5000m+
شرایط آب و هوایی نزدیک به پایه کوه معمولاً گرمسیری تا نیمه معتدل است و در تمام طول سال نسبتاً پایدار است. دشت های پایین گرم و خشک است. با دور شدن از بوته زار به سمت جنگل های بارانی، شرایط به طور فزاینده ای گرم و مرطوب می شود.
هر منطقه با افزایش ارتفاع سردتر و خشک تر می شود. زندگی گیاهی و جانوری نیز با افزایش ارتفاع از طریق مناطق گرمسیری و بیابانی آلپ ناپدید می شود.
قله در منطقه قطب شمال است که با یخ و سنگ مشخص می شود. در این ارتفاع، که به عنوان “افراطی” طبقه بندی می شود، هیچ سکونت دائمی برای انسان وجود ندارد زیرا بدن در حال زوال است (قرار گرفتن در معرض کوتاه خوب است).
12. قرار است کلاه یخی کلیمانجارو ناپدید شود
یخچال های کلیمانجارو فرزندان پوستر آب و هوای جهانی هستند. از سال 1912 تا کنون 82 درصد کاهش یافته است. تصور میشود که این به دلیل جنگلزدایی است و نه لزوماً گرمایش جهانی.
داگ هاردی، نویسنده این مطالعه، یخشناس در دانشگاه ماساچوست در آمهرست، گفت که ذوب و تصعید (انتقال مستقیم از فاز جامد به بخار) به از بین رفتن یخ کمک میکند. هاردی می گوید که یخچال های طبیعی بیش از یک قرن است که در حال عقب نشینی بوده اند و آب و هوای خشک شرق آفریقا یکی از مقصران اصلی آن است.
تقریباً 5 میلیون درخت بومی در اطراف پایه کوه در سال 2008 برای حل این مشکل کاشته شد.
اگر به صعود کلیمانجارو فکر کرده اید، اکنون زمان آن رسیده است که این کار را انجام دهید.