قله فیل زمین

filzamin e1698821258342

قله فیل زمین با ارتفاع تقریبی 3281 متر در البرز مرکزی بر روی خط‌الراسی شرقی غربی قرار دارد که از قله گل زرد و سیاه‌پلاس یا کوه کبود در شرق شروع شده و به قله فیل زمین و گاوبینی می‌رسد و در ادامه به سمت غرب از قلل سرسیاه‌غارها، پرسون، ریزان، آتش‌کوه، مهرچال، پیرزن کلوم و همهن عبور می‌کند.این قله در بین قلل پاکبود(شرق) و گاوبینی(غرب) واقع است. از شمال به دشت لار و از جنوب به منطقه لواسان بزرگ می‌رسد.
از فراز این قله بجز خط‌الراس ذکر شده و قله‌های آن که از شرق به غرب کشیده شده است، گردنه ماشین روی قوش خانه، دیواره جنوبی کوه کبود و جبهه غربی دماوند در شرق دیده می‌شود. دشت لار و قله‌های آن همچون زرشکی، آسمان کوه و خط‌الراس دوخواهرون در شمال و همچنین منطقه لواسان بزرگ در جنوب قابل رویت می‌باشند. در غرب قله نیز ادامه مسیر خط‌الراس و در صورتی که هوا مناسب باشد تا سرکچال و خلنوها دیده می‌شود.
«فیل زمین» نام قله ای بر روی خط الرأس البرز مرکزی است که حد فاصل گردنه (قوچ خانه)و مجموعه قلل سیاه غارها قرار گرفته است. شمال این قله به دشت لار (منطقه کمردشت)و جنوب آن به منطقه لواسان بزرگ می رسد.
از دیگر مناظر زیبائی که می توان از روی این قله مشاهده کرد ، پهنه وسیع و پربرف (این فصل)دشت لار و دیواره های عظیم جنوبی قله پاکبود یا(کوه کبود)هست و همچنین رخ غربی و پربرف دماوند که از ریشه و از این نقطه کاملاً هویداست
شهرهای نزدیک :
تهران- لواسان
رشته کوه:
البرز مرکزی
مسیرهای صعود:
مسیرهای متفاوتی برای صعود این قله از روستاهای لواسان بزرگ، علائین و ایرا وجود دارد که می‌توانم به مسیرهای زیر اشاره کنم. راه‌های اصلی دسترسی به این روستاها از سمت جاجرود و رودهن میسر می‌باشد.
1- روستای لواسان بزرگ- گردنه نارده- قله فیل زمین
2-روستای لواسان بزرگ- قله گاوبینی- قله فیل زمین
3-روستای علائین- قله نارده- قله فیل زمین
4-روستای ایرا- گردنه نارده- قله فیل زمین
5-روستای ایرا- گردنه سیاه‌پلاس- قله فیل زمین
ارتفاع قله:
3281 متر
عوارض طبیعی موجود:

طول مسیر:
6 کیلومتر

زمان  مناسب برای صعود به قله:
4 ساعت
وضع آب و هوای منطقه:
معتدل و کوهستانی

بهترین فصل صعود به قله:
اواخر فصل بهار
یخچال ها:
دارای برفچال
دارای یال های بهمن گیر
چالش های موجود در مسیر:
ترک مسیر فوق برای برنامه های 3 فصل است و با توجه به یال های بهمن گیر، مسیر صعود زمستانه فرق دارد.
بـا تـوجـه بـه بخشی از مسیر که بـصورت سنگی می باشـد و پـاکوب مشخصی نـدارد، بـا تـوجـه بـه قـله، میتوان مسیر صـعود را مـشخص کرد.
آبشارها و چشمه های مسیر:
در صورت آشنایی به این منطقه در قسمت ویرایش این گزینه تکمیل گردد.
جان پناه ها و محل های تامین آب:
در صورت آشنایی به این منطقه در قسمت ویرایش این گزینه تکمیل گردد.
پوشش گیاهی منطقه:
گونه های مهم گیاهی منطقه عبارتند از : راش ، ممرز ، بلند مازو ، ملچ ، توسکا ، نمدار ، یلت ، شیردار ، انجیلی ، زبان گنجشک ، شمشاد ، اُرس ، توس ، گردو ، بید ، سرخدار ، گون ، درمنه ، رازیانه کوهی البرزی ، گل گندم البرزی ، مریم گلی البرزی ، مینای البرزی ، کاسنی ، کلاه میر حسن ، گاو زبان و انواع گندمیان.
پوشش جانوری منطقه:
در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی ، 48 گونه پستاندار (مرال ، شوکا ، خرس قهوه ای ، بز و پازن ، قوچ و میش البرز ، پلنگ ، گربه جنگلی ، سیاه گوش ، روباه معمولی ، گرگ ، گراز ، شغال ، …) 156 گونه پرنده (قرقاول ، کبک دری ، کبک ، انواع گنجشک سانان ، سسک ها ، پرندگان شکاری ، …) 26 گونه خزنده (افعی ، قفقازی ، افعلی البرزی ، تیرمار خراسانی ، لوس مار ، …) 7 گونه ماهی (ماهی سفید ، ماهی کپور ، قزل آلا ، سیاه ماهی و مار ماهی ، …) شناسایی شده اند.

برچسب ها: قله فیل زمین, کوهنوردی

مطالب پیشنهادی دیگر:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

10 + 18 =

keyboard_arrow_up